Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ (2)

Στην τελευταία στάση της ιστορικής μας αναδρομής, κατά το έτος 1999, έχουμε τη επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου με πρώτο Δ.Σ. τους:
Πρόεδρο: Ψειμάδα Μαρίνο
Αντιπρόεδρο: Ξευγένη Φώτη
Ταμεία: Ντζάλα Γεώργιο
Γενικό Γραμματέα: Σπαρτινό Δημήτρη
Ειδικό Γραμματέα: Ντζάλα Ερμία
Μέλη: Κατσή Καλλιόπη και Λύρο Δημήτριο

Αυτή η επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου οδήγησε στην οργάνωση της θεατρικής ομάδας που ανεβάζει αξιόλογες παραστάσεις σχεδόν κάθε χρόνο και οι οποίες ταξιδεύουνανα το νομό Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.
Ιδρύθηκε, επίσης, μια πολύτιμη δανειστική βιβλιοθήκη που διαθέτει έργα σημαντικών συγγραφέων, ποιητών, θεατρικών συγγραφέων Ελλήνων αλλά και ξένων (Παπαδιαμάντης, Καββαδίας, Χέμινγουαιη και άλλοι) και με βιβλία για τους μικρούς μας φίλους, που εμπλουτίζεται συνεχώς.
Η ομάδα του Συλλόγου διοργανώνει εκδρομές πολιτιστικού και περιβαλλοντικού στην περιφέριά μας, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που έχουν τεράστια επιτυχία και που πλέον αποτελούν θεσμό και για τα μέλη αλλά και για τους φίλους του Συλλόγου!
Στα πλαίσιά του διοργανώνονται επίσης ομιλίες με θέματα πολιτιστικά αλλά και επιστημονικά, συναυλίες, αναβίωση παλαιών εθίμων (όπως τα Χριστόψωμα), εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και ζωγραφικής (και γενικά καλλιτεχνικές εκθέσεις που συνήθως αποσκοπούν στην ανάδειξη των πολύ αξιόλογων ντόπιων καλλιτεχνών αλλά όχι μόνο) και γενικά λαμβάνει ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα και του δήμου Αγρινίου.
Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χρήστος Καπράλος" συμβάλλει και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με την παρουσίαση αλλά και την καθ' ολοκληρίαν έκδοση βιβλίων που αφορούν το Παναιτώλιο και τα μνημεία της ευρύτερης περιοχής. Μέχρι πρότινος συμμετείχε και στα προγράμματα της Ν.Ε.Λ.Ε. και των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε διάφορες θεματικές ενότητες όπως η Λαογραφία, η Φωτογραφία και το Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου