Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«Ιερότητα και μαζική τέχνη» : ομιλία του Δ. Σεβαστάκη στον 3ο Εικαστικό Κύκλο



Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου συνεχίζει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του για τον 3ο Εικαστικό Κύκλο το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 με καλεσμένο τον ζωγράφο και καθηγητή στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. κ. Δημήτρη Σεβαστάκη ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα : «Ιερότητα και μαζική τέχνη».
Ο καταξιωμένος ζωγράφος και έγκριτος καθηγητής θα αναλύσει την σύνταξη και την σχέση του ιερού μέσα σε φαινόμενα του μαζικού πολιτισμού και της πολιτισμικής βιομηχανίας (κόμικς, διαφήμιση, βίντεο-κλιπ, τηλεόραση, διαδίκτυο, κλπ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ώρα 7,30 μμ στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο).
Βιογραφικό :
Ο Δημήτρης Α. Σεβαστάκης γεννήθηκε το 1960 στο Καρλόβασι Σάμου. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας με τους Μόραλη, Μυταρά, Αρβανίτη, Κούκο. Έχει κάνει έντεκα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής (William James, Μουσείο Μπενάκη, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Νέες Μορφές, Titanium, 24, Art Forum, 7, κλπ) και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με το έργο του έχουν ασχοληθεί πολλοί θεωρητικοί της τέχνης (Α. Δεληβορριάς, Ν. Ξυδάκης, Μ. Μαραγκού, Ε. Ματθιόπουλος, Μ. Εμμανουήλ, Π. Παπαδόπουλος, Μ. Στεφανίδης, Β. Βασιλοπούλου, Α. Σχινά, Τ. Μαυρωτάς, Θ. Μουτσόπουλος, Λ. Πολύζου κ.α.) με κείμενά τους δημοσιευμένα σε εφημερίδες, περιοδικά τέχνης και τόμους θεωρίας και ιστορίας της Τέχνης. Ο ίδιος δημοσιεύει τακτικά κείμενά του και εικαστικές εργασίες του στις εφημερίδες: Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Αυγή, Έθνος, Καθημερινή, Επενδυτής, Δρόμος και σε περιοδικά και εκδόσεις θεωρίας (Ουτοπία, η Λέξη, Highlights, Επίλογος, κ.α.). Συμμετέχει συχνά ως εισηγητής σε Συνέδρια αισθητικής και θεωρίας Τέχνης και ως μέλος στην ομάδα θεωρίας Art-Act (Χ. Θεοφίλη). Από το 2001 διδάσκει Σχέδιο, Ζωγραφική και Ειδικά μαθήματα εννοιολογικών προσεγγίσεων, στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Πρόσφατα συμμετείχε με έργο του στην επετειακή ομαδική έκθεση «μνήμη Αλέξ. Παπαδιαμάντη» που παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο από το Εικαστικό Εργαστήρι.
Πηγή: AgrinioCulture



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου