Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η Μαριλένα Κασιμάτη για τον Ερνστ Τσίλλερ στον 3ο Εικαστικό Κύκλο του Εικαστικού Εργαστηρίου

«Ερνστ Τσίλλερ» – με ομιλήτρια την κα Μαριλένα Κασιμάτη, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης.
Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Εικαστικού Κύκλου καλεσμένη του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου είναι η κα Μαριλένα Κασιμάτη, επιμελήτρια της Ε.Π.Μ.Α.Σ.
Ο Τσίλλερ (1837-1923) παραμένει ο μεγάλος γνωστός – άγνωστος της αρχιτεκτονικής ιστορίας των Αθηνών. Πίσω από το όνομά του αναγνωρίζουμε τη μεταμόρφωση της Αθήνας από το ρημαγμένο χωριό του 1830 στη νεοκλασική πρωτεύουσα των αρχών του περασμένου αιώνα, αλλά και μια σειρά επιβλητικών κτιρίων του αθηναϊκού νεοκλασικισμού : Προεδρικό Μέγαρο, Μέγαρο Σλήμαν, Μέγαρο Σταθάτου, Μέγαρο Μελά, Παλαιό Χημείο, Μέγαρο Δεληγιώργη, κ.ά.
Η κα Μαριλένα Κασιμάτη, είναι η κατ’ εξοχήν ειδική για το έργο του Τσίλλερ. Εκτός από τις εκδόσεις και τις μελέτες της για το έργο του, είναι η επιμελήτρια που, αφιερώνοντας τρία ολόκληρα χρόνια, παρουσίασε πέρυσι στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας τη μεγάλη έκθεση, την μοναδική αυτής της κλίμακας που έγινε ποτέ για τον Ερνστ Τσίλλερ. Η κα Κασιμάτη μέσα από οπτικό υλικό θα παρουσιάσει άγνωστες και ενδιαφέρουσες πλευρές του αρχιτέκτονα, ζωγράφου, ερευνητή και λάτρη της αρχαιότητας, ο οποίος επέλεξε να ταυτίσει τη ζωή του με την αναγέννηση της Αθήνας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7,30 μμ στο κτίριο της πρ. Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου